Ny bog om herregårdsliv lanceret på Gammel Estrup

Ph.d. Signe Boeskovs bog “Herregård og herskab” er netop udkommet. Bogen fortæller om herregårdslivets sidste storhedstid i Danmark i perioden fra cirka 1850 til 1920. Det var en tid, hvor mange herregårdes økonomi for en tid blev forbedret, hvor man byggede stort, nyt og spektakulært og mange steder dyrkede et storslået selskabsliv. Samtidig var det en tid, hvor den samfundsorden, hvor herregårdene og de familier, der ejede dem, var under forandring og afvikling. Bogen undersøger, hvordan familierne levede herregårdslivet, og hvordan de på forskellige og effektfulde måder udfyldte rollen som herregårdsherskab.

”Herregård og herskab. Distinktioner og iscenesættelser på Nørre Vosborg og Hvedholm 1850-1920” koster 348 kr. og er udgivet på Museum Tusculanums Forlag. Den kan købes hos boghandlere fra 3. marts 2017 eller bestilles via museumsbutikken på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet. Udgivelsen er støttet af Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Farumgaard-Fonden, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Illum Fondet, Lademanns Fond og Skibsreder Carsten Brebøls Almennyttige Fond.

Læs pressemeddelelse (pdf)

Nu kommer kulturen tættere på børn og unge i Norddjurs

Norddjurs Kommune får en ny kulturtjeneste, der igennem de næste tre år skal sikre, at børn og unge fra børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser får kulturen ind i hverdagen gennem besøg på lokale museer og videnscentre.

Der skal masser af museumsbesøg på skemaet de næste tre år for børn og unge i Norddjurs. Gammel Estrup – Herregårdsmuseet og Museum Østjylland har nemlig i samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste etableret en såkaldt kulturtjeneste med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen. Kulturtjenesten skal formidle alle læringstilbud til børn og unge fra museer og videnscentre i kommunen. Samtidig skal der udvikles helt nye undervisningsforløb, hvor der tages udgangspunkt i den seneste forskning indenfor undervisning i eksterne læringsrum

Læs pressemeddelelse (pdf)

Gammel Estrup åbner for en sæson præget af kulturbyåret

Efter en måneds vinterhi slog Gammel Estrup – Herregårdsmuseet dørene op for publikum den 1. februar. Udover de faste udstillinger og aktiviteter i løbet af året har museet en række arrangementer på tapetet som en del af Aarhus2017 under temaet ‘Herregårdene og Europa’. Blandt andet byder museet på en 1700-talsfestival, en særudstilling, herregårdsrejser og 1-dagesture samt en international herregårdskonference.

Læs mere (pdf)