fbpx

Herrernes Herregård

Midten af 1800-tallet

Herrernes Herregård består af herreværelserne Billardsalen og Tårnværelset, som de kunne have set ud i midten af 1800-tallet. Her kunne herrerne efter middagen trække sig tilbage og spille, ryge og diskutere.

Godsejerne i midten af 1800-tallet var hårdt prøvede landmænd, familiefædre og ægtemænd, konge- og nationstro embedsmænd og mod slutningen af perioden også det nye, demokratiske systems politikere. Alt dette afspejles i indretningen. Farverne er stærke, mørke og maskuline, og møblerne er gedigne. På væggene hænger kongelige portrætter og midt i Billardsalen dominerer det store billardbord med de lavthængende lamper, der kaster lys over den grønne flade. Langs væggene står sofaer og armstole, hvorfra spillet kan betragtes i magelighed.

Guldalderens forening af den internationale inspiration og den nationale og indadskuende ånd afspejler sig i herreværelsernes udsmykning. Møblerne repræsenterer periodens berømmede danske møbelkunst, mens vægudsmykningen i Tårnværelset i rødt og guld giver mindelser om Orientens mysterier.