Udstillinger

Gammel Estrup er Danmarks herregårdsmuseum og viser livet for både herskab og tjenestefolk fra Renæssancen til begyndelsen af 1900-tallet.

Hovedbygningen er indrettet, så man bevæger sig kronologisk gennem interiører fra forskellige tidsperioder. I stueetagen i sydfløjen er der således fokus på 1600-tallet. På hele førstesal 1700-tallet og på hele anden sal 1800-tallet. I stueetagen i den nordlige del af vestfløjen fortælles tjenestefolkenes historie i første del af 1900-tallet.

Udendørs kan man besøge de smukke haver – den symmetrisk anlagte barokhave med orangerier og den bagvedliggende frugthave. I landskabet omkring herregården ligger desuden karpedamme og køkkenhave samt gravplads for slægten Scheel, iskælder og ulvegrav. I Lunden knap 500 meter fra Gammel Estrup ligger Skovarbejderhuset, hvor man kan se, hvordan arbejderne på landet levede omkring 1930.

Udover den permanente udstilling præsenterer Gammel Estrup hvert år en række særudstillinger om emner, der knytter an til herregårdshistorie og herregårdskultur.