fbpx

ALLE BØRN SKAL MED

Projektet ALLE BØRN SKAL MED skaber flere gode oplevelser med kultur og natur for børn i alderen 0-6 år og deres familier i Norddjurs.

Projektet, der er støttet af Nordea-fonden, Ole Kirk’s Fond og Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond består af en række tiltag, der skal få flere af de 0-6 årige og deres familier ud i det fri og opleve den lokale kulturarv.

Projektet består af kulturarvsoplevelser for dagtilbud og kompetenceudvikling af pædagogisk personale, arrangementer for 0-6 årige og deres familier samt tilbud til mødre- og fædregrupper i Norddjurs og herunder tilbuddet Fars Legestue.

Projektet udføres i samarbejde mellem Museum Østjylland, Norddjurs Kommune og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og løber frem til august 2023

For yderligere information om projektet kontakt Helle Ingerslev Kristensen på hik@gammelestrup.dk eller T 8795 0707.

 

Fars legestue

ALLE BØRN SKAL MED er en del af initiativet Fars Legestue, hvor småbørn og fædre kan være aktive med deres børn og andre fædre. På Gammel Estrup foregår tilbuddet i museets unikke historiske rammer.

 

Historiske steder og oplevelser i Norddjurs

Tag med på tur og oplev de mange spændende steder og historier i Norddjurs Kommune.

ALLE BØRN SKAL MED har udviklet et kort, der indeholder en oversigt over særlige punkter med lærerige historiske steder, hvor hele familien kan få sig en god oplevelse under åben himmel.

Hent kort (pdf)

 

Med historien i ørerne

Med til kortet over historiske steder, hører en række lydfortællinger for hele familien.

Her kan man høre fortællinger om runestenen ved Rimsø kirke, Køkkenmøddingen ved Meilgaard, kalkmaleriet i Voldby kirke, Allingåbro station, sommerhusene ved Grenaa, Hammelev præstegård, Sostrup slot, Auning hospital og købmandsgården i Grenaa samt Herregårdsskoven Lunden og overnaturlige væsner ved Gammel Estrup.

Find lydfortællingerne