fbpx

Moderne Tider

1920’erne

Moderne Tider tager udgangspunkt i den sidste greve på Gammel Estrup, Christen Scheel (1853-1926), som i 1918 flyttede ind på herregården.

Christen Scheel overtog Gammel Estrup i en periode, der bød på store forandringer for herregårdene. Ved indgangen til 1900-tallet stod samfundet på tærsklen til moderne tider, og industrialiseringen buldrede derudaf. På mange herregårde gik man forrest i udviklingen af landbrug og industri, og herregården var ofte stedet, hvor moderne tiltag først blev introduceret i lokalområderne.

Da Christen greve Scheel sammen med sin hustru og to af sine 11 børn flyttede ind på Gammel Estrup, indrettede de sig således med tidens moderne, teknologiske opfindelser som grammofon, telefon og forskellige elektriske apparater blandet med arvestykker, genstande og møbler fra tidligere generationer.

Moderne Tider hos Greven består af Herreværelset, som var familiens daglige opholdsrum, Grevens Rygetårn, hvor greven kunne trække sig tilbage med en god cigar, Gangen ved Herreværelset og Atelieret, hvor publikum kan tage deres egne billeder.