fbpx

Aktiviteter for hele familien i sommerferien 26. juni – 8. august

Man kan både lege, lave silkepapirsblomster og løse mysterier i sommerferien på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Baggrunden for aktiviteterne er et herregårdsbryllup i 1920, der også er omdrejningspunktet for sommerens særudstilling Stor ståhej – bryllup på herregården.

Er man til natur, kan man nyde de blomstrende haver og komme på guidede ture i herregårdsskoven.

Se hele sommerferieprogrammet.

Stor ståhej – bryllup på herregården. Ny udstilling fra 10. juni

10. juni 2021 åbnede Gammel Estrup særudstillingen Stor ståhej – bryllup på herregården.

Udgangspunktet er brylluppet mellem Elisabeth Scheel og Valdemar Uttental der stod i Kapellet på Gammel Estrup den 14. august 1920.

I tiden op til brylluppet i 1920 var hele herregården på den anden ende, så alt kunne være perfekt på den store dag. Alle de ansatte havde travlt med at forberede brylluppet og indtoget af de mange gæster og deres hestevogne eller biler samt medbragte tjenestefolk. Der skulle gøres rent i hele huset, bestilles mad og drikke, gæstelisten skulle laves, bordplanen skulle gå op, og der var i det hele taget travlt i det store hus.

Se mere om Stor ståhej – bryllup på herregården.

I skolernes sommerferie er der særlige aktiviteter for børn, der knytter sig til særudstillingen. Se mere om de særlige aktiviteter for børn i skolernes sommerferie.

Gammel Estrup med i top 50 over Danmarks smukkeste haver

Haven på Gammel Estrup er udvalgt som en af Danmarks 50 smukkeste haver.

Formålet er at sætte fokus på skønne historiske haver over hele landet. Bag udvælgelsen står The Danish Club.

Gammel Estrup har hele sommeren 2021 særligt fokus på Herregårdshaven, og man kan blandt andet opleve særudstillingen “Herregårdshaven – til lyst og nytte” .

I skolernes sommerferie er der særlige aktiviteter for børn.

Man kan også gå en tur i de blomstrende haver på egen hånd eller følge “skovstien” fra hovedbygningen til stenbordet på Helligbjerget i den gamle herregårdsskov.

Ferie i Danmark? På Gammel Estrup går turen tilbage til 1930

Som alternativ til en udlandsrejse kan man i 2021 bruge nogle feriedage på at rejse tilbage i tiden og leve som skovarbejderfamilie i den gamle herregårdsskov Lunden.

Som skovarbejder skal man selv sørge for at hugge brænde, fyre op og lave mad. Museet sørger for råvarer, så man kan lave husmandskost med for eksempel kartofler, æg, flæsk og brød. Og om aftenen er lyskilden petroleumslamper, der skal bæres med udenfor på dasset, når man skal på toilettet.

Se mere om et ophold i Skovarbejderhuset, eller kontakt museumsformidler Anders Sinding på ans@gammelestrup.dk eller T 8648 3001.

Læs pressemeddelelse om overnatning i huset (pdf).

Gammel Estrup åbner 21. april – få et gratis sæsonkort med billetten den første måned

Så kom der endelig en dato for genåbning af museerne!

Vi glæder os rigtig meget til at slå dørene op for sæsonen 2021. Når vi åbner 21. april bliver det naturligvis med alle nødvendige forholdsregler, så vi kan skabe en tryg oplevelse for vores gæster. Museet råder over et stort område både ude og inde, der vil være ensretning indendørs og mulighed for at holde afstand og spritte hænder undervejs.

Se kommende arrangementer i kalenderen.

Få et gratis sæsonkort

Entré til Gammel Estrup er 100 kr. for voksne – børn under 18 år er gratis. Billetten gælder også til nabomuseet Det Grønne Museum. Frem til 24. maj får man et sæsonkort til resten af 2021 med gratis, når man køber en almindelig entrébillet.

Bemærk, alle besøgende skal fra 21. april fremvise gyldigt coronapas jf. reglerne om genåbning. Se mere på coronasmitte.dk.

Hent pressemeddelelse her (pdf).

Gå tur på Gammel Estrup i Coronatiden – gratis adgang udendørs

Har du brug for at gå en tur og få frisk luft under Corona-nedlukningen?

Så besøg det smukke område omkring Gammel Estrup. Det er ganske gratis.

Barokhaven, køkkenhaven, engene og legepladsen ved Gammel Estrup er åbne for publikum.

Man kan følge børnesporet rundt om voldgraven og løs små opgaver.

Eller man kan gå en frisk tur i herregårdsskoven Lunden på modsat side af landevejen og se de mange spor og mindesmærker fra herregårdens historie.

Se mere om, hvad du kan opleve udendørs.

Museet er indtil videre lukket indendørs til og med 20. april pga. den aktuelle Covid-19 situation.

Ny bestyrelsesformand på Gammel Estrup

Første januar 2021 satte TV-instruktør Anna von Lowzow sig i formandsstolen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Anna von Lowzow har en stor historisk viden og et dybfølt engagement i de danske herregårde og deres historie. Hun vil sammen med den øvrige bestyrelse og museets dedikerede medarbejdere være med til at sætte fokus på herregårdshistorien og livet for både herskab og de mange ansatte ved de danske godser før i tiden. Vi glæder os til at åbne museet igen og komme i gang.

Anna von Lowzow overtager formandsposten på Gammel Estrup efter den tidligere regionsrådsformand og politiker Bent Hansen (S). (13.01.21)

Læs pressemeddelelsen om formandsskiftet (pdf)

Gammel Estrup åbner den 2. marts

Hvis Covid-19 situationen tillader det, åbner museet den 2. marts kl. 10.

Mangler du inspiration til gåture i hverdagen, så besøg www.jagtenpaafortiden.dk og find ideer til vandreruter i et herregårdslandskab når dig.

Udearealerne ved Gammel Estrup er også altid åbne, og man må gerne gå en tur og nyde natur- og kulturlandskabet omkring Gammel Estrup, mens museet er lukket. (29.01.21)

En halv million besøgende: Herregårdshjemmeside slår rekord

De danske herregårde har aldrig været mere populære. Sådan ser det i hvert fald ud, når man ser aktiviteten på hjemmesiden www.danskeherregaarde.dk, der lige inden nytår for første gang i hjemmesidens historie har rundet 500.000 besøgende.

På danskeherregaarde.dk kan man finde information om alle de cirka 730 danske herregårde og deres unikke historier, ligesom man kan fordybe sig i herregårdshistoriske emner som udviklingen indenfor herregårdsarkitektur og -interiør, landboreformer og lensafløsning, herskab og arbejdskraft samt uddybende temaer om særlige herregårde rundt om i landet.

Dansk Center for Herregårdsforskning, som holder til på Gammel Estrup, står bag hjemmesiden.

Hent pressemeddelelse (pdf) om danskeherregaarde.dk.

Besøg www.danskeherregaarde.dk.

Herregårdsjul: Gammel Estrup er åbent – udendørs og gratis

Jul på Gammel Estrup, som vi kender det, er desværre aflyst fra 12. december pga. de nyeste restriktioner vedrørende Covid-19.

Men vi holder stadig åbent udendørs! 12.-23. december kl. 10-16 samt 28.-30. december kl. 10-16.

Gå en frisk tur på området og køb en kop kaffe og et stykke kiksekage til at tage med og nyde udendørs.

Til og med 23. december holder museumsbutikken også åbent med salg af julepynt, gaver, bøger mm. Der er 50% på alt julepynt. Og man kan købe juletræer, dekorationer mm.

Det er gratis at besøge Gammel Estrup udendørs.

Hvis du ønsker at støtte museet i denne for museet trængte tid, kan bidrag indbetales på MobilePay nr: 15279. Oplys samtidig CPR- eller CVR-nummer og mærk betalingen ‘Donation’. Så indberetter museet til SKAT, og du får automatisk fradrag for beløbet. (10.12.20.)

Se mere om udendørs Jul på Gammel Estrup 12.-23. december

Gå en tur på Gammel Estrup mellem jul og nytår 28.-30. december