Herregårde over hele landet inviterer til Herregårdenes Dag 16. august 2020

Gammel Estrup inviterer – sammen med en række andre slotte og herregårde – til Herregårdenes Dag den 3. søndag i august.

På Herregårdenes Dag slår slotte og herregårde over hele landet dørene op for publikum med arrangementer og aktiviteter i de store huse og deres haver, skove og natur.

Over 30 slotte og herregårde åbner for publikum med et væld af forskellige aktiviteter og arrangementer, når Herregårdenes Dag for andet år afholdes 3. søndag i august.

Se mere på herregaardenesdag.dk.

Sommerferie for hele familien i herregårdshaven – til halv pris!

Hver dag i skolernes sommerferie er der aktiviteter for hele familien. Børn går helt gratis ind, og voksne går ind til halv pris på 50 kr hele sommerferien 27. juni til 9. august.

Børn kan alle være med til særlige aktiviteter i herregårdshaven, hvor det ene Orangeri er indrettet som gartnerens kontor.

I det andet Orangeri i Herregårdshaven kan man opleve særudstillingen: ‘Herregårdshaven – til pynt og nytte’ om prydhaven og køkkenhaven på Gammel Estrup og de mange ansatte, der var beskæftiget med at passe haven.

Hver dag er der havevandring kl. 14, man kan følge børnesporet eller den nye podwalk.

Haverne blomstrer, man kan købe stiklinger og have-varer i Orangerierne, eller nyde kaffe eller saft samt hjemmebagt kage.

Se hele sommerprogrammet her.

Gammel Estrup inviterer til fine fornøjelser og afternoon tea den 28. juni

Vi skyder skolernes sommerferie i gang med et garden party, som for 100 år siden på herregården.

Drik te og lemonade, spis kage og sandwiches og deltag i adelige fornøjelser som kroket i herregårdshaven sammen med udklædte formidlere og frivillige.

Herregårdshaven summer af liv, og der er særlige aktiviteter for børn samt butik med salg af planter og havevarer.

Der er havevandringer kl. 12 og 14 og særlige omvisninger i hovedbygningen kl. 13 og 15.

Børn har gratis adgang. Voksne kun 50 kr.

Se hele programmet for Garden Party i Herregårdshaven her.

Gammel Estrup åbner den 25. maj.

Efter at have været nedlukket pga. Covid-19 epidemien åbner Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum for besøgende igen mandag den 25. maj.

Museet glæder sig til at modtage publikum efter at have været lukket i over to måneder. Nedlukningen har med al tydelighed vist, at virtuelle møder ikke kan erstatte fysiske møder og dialog.

Åbningen sker naturligvis på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde. I selve hovedbygningen er der etableret ensretning, så gæsterne følger en fastlagt rute rundt. Der vil være god afstand alle steder og mulighed for at vaske og afspritte hænder.

Museumsbutikken og Herregårdskøkkenet vil være åbent, så man kan købe souvenirs, bøger og ting med hjem, ligesom det vil være muligt at nyde kaffe og kage udendørs.

Haven og naturen omkring Gammel Estrup er naturligvis åben for gåture osv. Bemærk, at Det Grønne Museum først åbner fra 30. maj. Entrépris 25.-29. maj er 50 kr. Fra 30. maj (hvor Det Grønne Museum er åbnet) er prisen 100 kr. Børn under 18 år er som altid gratis.

Vi glæder os til at se jer!

Hjælp Gammel Estrup efter Corona-krisen.

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er ligesom resten af de danske museer og attraktioner hårdt ramt af Corona-krisen.

Museet, der er specialmuseum for herregårdshistorie, har som selvejende institution med et lavt offentligt tilskud været hårdt ramt af over 2 måneders nedlukning og deraf manglende indtægter.

Du kan først og fremmest støtte Gammel Estrup ved at besøge museet fra 25. maj, hvor vi genåbner. Og du kan købe kaffe, kage og souvenirs i Herregårdskøkkenet og museumsbutikken, når du er her.

Du kan også købe et årskort, eller donere pengebeløb Indbetalinger kan ske via mobilepay nummer: 15279 eller bankoverførsel til konto med reg.nr.: 7260 og kontonummer.: 2022856. Se mere om støttemuligheder.

Gammel Estrup ligger i Norddjurs Kommune og er med sine knap 100.000 besøgende hvert år en af de vigtigste kulturhistoriske seværdigheder på Djursland. Museet beskæftiger i det daglige 15 personer og omkring 125 frivillige.

Ny hjemmeside giver inspiration til oplevelser på de danske herregårde

Den 3. april lancerede Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum den digitale platform jagtenpaafortiden.dk.

Hjemmesiden rummer gratis undervisningsmateriale og undervisningsfilm til brug i en række fag på Folkeskolens mellemtrin og i historieundervisningen på ungdomsuddannelserne.

Siden giver også konkrete forslag til gåture i de danske herregårdes kulturmiljøer. Hent guide til gåture.

.

Hent pressemeddelelse – almen (pdf)

Hent pressemeddelelse – skoler (pdf)

Se mere om projektet Jagten på Fortiden.

Museet holder midlertidigt lukket, og medarbejderne er hjemsendt.

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum holder lukket som følge af myndighedernes anbefalinger vedrørende udbruddet af Covid-19. Nabomuseet Det Grønne Museum holder også lukket.

Man må gerne gå en tur udendørs, så længe man følger myndighedernes regler og retningslinjer. Læs mere på myndighedernes fælles website: coronasmitte.dk

Medarbejderne ved museet er hjemsendt som del af en af regeringens hjælpepakker.

Har du brug for at kontakte museet, kan det ske på post@gammelestrup.dk. Mailen tjekkes jævnligt, men der må påberegnes en længere svartid end normalt.

Vi takker for alles store forståelse i denne svære tid. Ønsker du at støtte museet med en donation, så kan beløb indbetales via mobilepay nummer 15297. Se andre betalingsmuligheder.

Mens museet holder lukket, kan du komme med på virtuel omvisning hver onsdag kl. 14

I disse tider, hvor Gammel Estrup – ligesom alle andre museer – holder lukket, kan man stadig besøge museet.

Via live streaming på Facebook, kan man hver onsdag kl. 14 komme med på en tur rundt på herregården via hjemmesiden historiefortaelleren.com, hvor museets formidler Anders Sinding viser rundt.

Omvisningen har forskelligt tema fra uge til uge, og seerne kan være med til at bestemme og stille spørgsmål undervejs – ligesom på en rigtig omvisning.

Så klik ind på museets Faceboook-side onsdag kl. 14. og vær med.

Kan du ikke vente til onsdag, så kan du altid selv gå på opdagelse på Gammel Estrup online på historiefortaelleren.com.

Nyt kulturhistorisk projekt for børn og unge i konfirmationsalderen

Gammel Estrup har modtaget støtte fra Folkekirkens Udviklingsfond til projektet “Gud blandt godtfolk og grever”, hvor ideer fra museets kulturhistoriske formidling flyttes ud i kirkerne i Norddjurs.

Målet er at etablere samarbejde mellem kirke og museum og sikre kulturhistorisk formidling til unge i konfirmationsalderen.

Projektet, der forløber i 2020, er et samarbejde mellem Norddjurs Provsti, Norddjurs Kommune og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. (10.03.20)

Læs mere om Gud for godtfolk og grever

Ny virtuel udgave af Gammel Estrup lanceres på museets 90-årsfødselsdag

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum blev oprettet tilbage i 1930.

Museet blev givet som en folkegave af stedets daværende ejer, Valdemar Uttental, og har siden da været en selvejende institution.

Den 29. januar 2020 fylder museet 90 år og giver i den anledning en gave tilbage i form af en virtuel udgave af Gammel Estrup (29.01.20.).

Gå til den nye online-udgave af Gammel Estrup historiefortaelleren.dk.