fbpx

Vær med til at bakke op om kulturen på landet! Hjælp os med at blive på SKATs liste

Giv 200 kr. til Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og vær med til at sikre, at museet forbliver på SKATs liste over godkendte, almennyttige foreninger og institutioner.

At være på SKATs liste betyder blandt andet, at museet kan modtage arv, uden at denne skal beskattes, og at museet kan få en betydelig momskompensation. At være på listen er derfor helt afgørende for den fortsatte drift og udvikling af museet.

Hvert år skal Gammel Estrup indsamle 100 donationer på 200 kr. for at forblive på SKATs liste, og museet håber, at privatpersoner og firmaer vil hjælpe med at nå målet.

200 kr. kan indbetales via MOBILEPAY nr.: 15279 eller via BANKOVERFØRSEL til konto med reg.nr.: 7260 og kontonr.: 1390106.

Hvis du samtidig oplyser CPR- eller CVR-nummer og mærker betalingen ‘Donation’, så indberetter museet til SKAT, og du får automatisk fradrag for beløbet.

Se mere her.

Gammel Estrup modtager pris som en af verdens top 10% attraktioner

På baggrund af anmeldelser på verdens største rejseplatform Tripadvisor, placerer Gammel Estrup sig i de øverste 10% og modtager derfor Travelers’ Choice Award 2021.

Det vækker både glæde og stolthed på museet. Det er et vidnesbyrd om, at det kontinuerlige arbejde med den danske herregårdshistorie udmønter sig i vedkommende udstillinger og aktiviteter for de mange besøgende på Gammel Estrup.

Museet vil gerne takke til alle de mange mennesker, der har været inde at anmelde museet.

Se, hvad brugerne skriver på TripAdvisor her: https://www.tripadvisor.dk/Attraction_Review-g2550643…. #travelerschoice

Rekord-bevilling til Gammel Estrup: AP Møller Fonden giver 24 mio kr. til nyt tag

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum har netop modtaget den største, enkeltstående fondsbevilling i museets tid.

Pengene kommer fra fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og skal bruges til at sikre udskiftningen af Gammel Estrups tag og fortællingen om herregårdens tjenestefolk.

De ældste dele af Gammel Estrups nuværende tag er fra slutningen af 1800-tallet, og hele taget har trængt til udskiftning i en lang årrække, så det er lige i tide, at museet modtager bevillingen.

Det nye tag sikrer ikke bare bygningen, men også en vigtig del af fortællingen om de danske herregårde. Lige under taget finder man nemlig lofterne, som har været vigtige arbejds- og beboelsesrum for herregårdens tjenestefolk gennem tiden.

Læs mere i pressemeddelelsen (pdf)

Gammel Estrup med i top 50 over Danmarks smukkeste haver

Haven på Gammel Estrup er i 2021 udvalgt som en af Danmarks 50 smukkeste haver.

Formålet er at sætte fokus på skønne historiske haver over hele landet. Bag udvælgelsen står The Danish Club.

Gammel Estrup har en smuk barokhave med tilhørende orangerier samt æblehave, karpedamme, køkkenhave og drivhus.

Hele sommeren kan man opleve de blomstrende haver på egen hånd eller følge “skovstien” fra hovedbygningen til stenbordet på Helligbjerget i den gamle herregårdsskov.

I åbningstiden betales der entré for adgang til haven. Udenfor åbningstid er der gratis adgang i haven.

Stor ståhej – bryllup på herregården. Ny udstilling fra 10. juni

10. juni 2021 åbnede Gammel Estrup særudstillingen Stor ståhej – bryllup på herregården.

Udgangspunktet er brylluppet mellem Elisabeth Scheel og Valdemar Uttental der stod i Kapellet på Gammel Estrup den 14. august 1920.

I tiden op til brylluppet i 1920 var hele herregården på den anden ende, så alt kunne være perfekt på den store dag. Alle de ansatte havde travlt med at forberede brylluppet og indtoget af de mange gæster og deres hestevogne eller biler samt medbragte tjenestefolk. Der skulle gøres rent i hele huset, bestilles mad og drikke, gæstelisten skulle laves, bordplanen skulle gå op, og der var i det hele taget travlt i det store hus.

Se mere om Stor ståhej – bryllup på herregården.

I skolernes sommerferie er der særlige aktiviteter for børn, der knytter sig til særudstillingen. Se mere om de særlige aktiviteter for børn i skolernes sommerferie.

Aktiviteter for hele familien i sommerferien 26. juni – 8. august

Man kan både lege, lave silkepapirsblomster og løse mysterier i sommerferien på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Baggrunden for aktiviteterne er et herregårdsbryllup i 1920, der også er omdrejningspunktet for sommerens særudstilling Stor ståhej – bryllup på herregården.

Er man til natur, kan man nyde de blomstrende haver og komme på guidede ture i herregårdsskoven.

Se hele sommerferieprogrammet.

Ferie i Danmark? På Gammel Estrup går turen tilbage til 1930

Som alternativ til en udlandsrejse kan man i 2021 bruge nogle feriedage på at rejse tilbage i tiden og leve som skovarbejderfamilie i den gamle herregårdsskov Lunden.

Som skovarbejder skal man selv sørge for at hugge brænde, fyre op og lave mad. Museet sørger for råvarer, så man kan lave husmandskost med for eksempel kartofler, æg, flæsk og brød. Og om aftenen er lyskilden petroleumslamper, der skal bæres med udenfor på dasset, når man skal på toilettet.

Se mere om et ophold i Skovarbejderhuset, eller kontakt museumsformidler Anders Sinding på ans@gammelestrup.dk eller T 8648 3001.

Læs pressemeddelelse om overnatning i huset (pdf).

Gammel Estrup åbner 21. april – få et gratis sæsonkort med billetten den første måned

Så kom der endelig en dato for genåbning af museerne!

Vi glæder os rigtig meget til at slå dørene op for sæsonen 2021. Når vi åbner 21. april bliver det naturligvis med alle nødvendige forholdsregler, så vi kan skabe en tryg oplevelse for vores gæster. Museet råder over et stort område både ude og inde, der vil være ensretning indendørs og mulighed for at holde afstand og spritte hænder undervejs.

Se kommende arrangementer i kalenderen.

Få et gratis sæsonkort

Entré til Gammel Estrup er 100 kr. for voksne – børn under 18 år er gratis. Billetten gælder også til nabomuseet Det Grønne Museum. Frem til 24. maj får man et sæsonkort til resten af 2021 med gratis, når man køber en almindelig entrébillet.

Bemærk, alle besøgende skal fra 21. april fremvise gyldigt coronapas jf. reglerne om genåbning. Se mere på coronasmitte.dk.

Hent pressemeddelelse her (pdf).

Gå tur på Gammel Estrup i Coronatiden – gratis adgang udendørs

Har du brug for at gå en tur og få frisk luft under Corona-nedlukningen?

Så besøg det smukke område omkring Gammel Estrup. Det er ganske gratis.

Barokhaven, køkkenhaven, engene og legepladsen ved Gammel Estrup er åbne for publikum.

Man kan følge børnesporet rundt om voldgraven og løs små opgaver.

Eller man kan gå en frisk tur i herregårdsskoven Lunden på modsat side af landevejen og se de mange spor og mindesmærker fra herregårdens historie.

Se mere om, hvad du kan opleve udendørs.

Museet er indtil videre lukket indendørs til og med 20. april pga. den aktuelle Covid-19 situation.

Ny bestyrelsesformand på Gammel Estrup

Første januar 2021 satte TV-instruktør Anna von Lowzow sig i formandsstolen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Anna von Lowzow har en stor historisk viden og et dybfølt engagement i de danske herregårde og deres historie. Hun vil sammen med den øvrige bestyrelse og museets dedikerede medarbejdere være med til at sætte fokus på herregårdshistorien og livet for både herskab og de mange ansatte ved de danske godser før i tiden. Vi glæder os til at åbne museet igen og komme i gang.

Anna von Lowzow overtager formandsposten på Gammel Estrup efter den tidligere regionsrådsformand og politiker Bent Hansen (S). (13.01.21)

Læs pressemeddelelsen om formandsskiftet (pdf)