fbpx

Covid-19

Som mange andre virksomheder og institutioner har Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum berørt af den verdensomspændende Covid-19 epidemi.

Det har betydet aflysninger og udskydelser af en række arrangementer og aktiviteter, ligesom museet har været lukket i ca. 2,5 måned i foråret 2020 og igen i 4 måneder i vinteren 2020/2021 samt knap en måned i vinteren 2021/2022 med store økonomiske tab til følge.

 

Gammel Estrup tager alle forholdsregler vedr. Covid-19 epidemien

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum følger altid alle regler og retningslinjer fra de danske myndigheder vedrørende Covid-19 såsom afstands- og mundbindskrav, forsamlingsloft osv.

I publikumsområdet har museet blandt andet opsat skilte og vejledninger samt afskærmning ved diske og i Herregårdskøkkenet, ligesom der er udarbejdet særlige retningslinjer for servering og kontakt mellem gæster og personale. Der er etableret afspærringer og ensretning gennem udstillingen. Og der er opsat spritstandere og iværksat en særlig plan for rengøring af kontaktpunkter. Der har desuden i perioder været ekstra bemanding i udstillingen til at hjælpe publikum med at færdes forsvarligt på museet.

På kontorerne, og hvor personalet ellers færdes, er der iværksat ekstra rengøring, opsat spritstationer og i øvrigt fastlagt procedurer omkring afstand og hygiejne, der jævnligt opdateres.

 

Støt Gammel Estrup i Corona-krisen

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er specialmuseum for herregårdshistorie. Museet har som selvejende institution med et lavt offentligt tilskud været hårdt ramt af måneders nedlukning og deraf manglende indtægter.

Man kan først og fremmest støtte Gammel Estrup ved at besøge museet. Og købe kaffe, kage og souvenirs i Herregårdskøkkenet og museumsbutikken, når man er her. Man kan også støtte museet ved at købe et årskort.

Desuden kan man støtte museet med et pengebeløb indbetalt via MobilePay nr: 15279. Oplys samtidig CPR- eller CVR-nummer og mærk betalingen ‘Donation’. Så indberetter museet til SKAT, og du får automatisk fradrag for beløbet. Se flere muligheder for at støtte med pengebeløb.

Gammel Estrup ligger i Norddjurs Kommune og er med sine knap 100.000 besøgende hvert år en af de vigtigste kulturhistoriske seværdigheder på Djursland. Museet beskæftiger i det daglige 15 ansatte og omkring 125 frivillige.