Covid-19

Som mange andre virksomheder og institutioner har Gammel Estrup været berørt af den verdensomspændende Covid-19 epidemi i 2020.

Det har betydet aflysninger og udskydelser af en række arrangementer og aktiviteter, ligesom museet har været lukket i ca. 2,5 måned i foråret 2020 med store økonomiske tab til følge.

 

Gammel Estrup tager alle forholdsregler vedr. Covid-19 epidemien

Gammel Estrup følger altid alle regler og retningslinjer fra de danske myndigheder vedrørende Covid-19.

I publikumsområdet har museet blandt andet opsat skilte og vejledninger samt afskærmning ved diske og i Herregårdskøkkenet, ligesom der er udarbejdet særlige retningslinjer for servering og kontakt mellem gæster og personale. Der er etableret afspærringer og ensretning gennem udstillingen. Og der er opsat spritstandere og iværksat en særlig plan for rengøring af kontaktpunkter. Der er desuden ekstra bemanding på i udstillingen til at hjælpe publikum med at færdes forsvarligt på museet.

På kontorerne, og hvor personalet ellers færdes, er der iværksat ekstra rengøring, opsat spritstationer og i øvrigt fastlagt procedurer omkring afstand og hygiejne, der jævnligt opdateres.

 

Støt Gammel Estrup efter Corona-krisen

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er specialmuseum for herregårdshistorie. Museet har som selvejende institution med et lavt offentligt tilskud været hårdt ramt af over 2 måneders nedlukning og deraf manglende indtægter.

Man kan først og fremmest støtte Gammel Estrup ved at besøge museet. Og købe kaffe, kage og souvenirs i Herregårdskøkkenet og museumsbutikken, når man er her. Man kan også støtte museet ved at købe et årskort.

Se muligheder for at støtte med pengebeløb.

Gammel Estrup ligger i Norddjurs Kommune og er med sine knap 100.000 besøgende hvert år en af de vigtigste kulturhistoriske seværdigheder på Djursland. Museet beskæftiger i det daglige 15 personer og omkring 125 frivillige.