fbpx

Museum uden hæmninger

Unge voksne med udviklingshandicap er underrepræsenterede på de danske museer, og Gammel Estrup skal derfor i 2022 og 2023 udvikle formidlingstilbud målrettet netop denne målgruppe i projektet ”Museum uden hæmninger”.

Brugerne kommer til orde

Meningen med projektet er i samarbejde med brugerne selv, at udvikle konkrete redskaber der kan øge den psykiske tilgængelighed i forbindelse med museumsbesøg.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og udføres af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum i samarbejde med Djurslands Folkehøjskole, der har særligt fokus på inklusion af personer med forskellige forudsætninger.

For yderligere information om projektet kontakt museumsinspektør Anders Sinding på T 8648 3001 eller ans@gammelestrup.dk.

Hent pressemeddelelse (pdf).

 

Viden og værktøjer

Ved hjælp af de følgende materialer kan du blive klogere på projektets erfaringer. Læs projektets slutrapport om projektets mange indsatser eller bliv inspireret til selv at arbejde med målgruppen ved at bruge projektets forskellige værktøjer. Klik på linksene for at downloade PDF-filerne.

Slutrapport

Værktøjer

 

Du kan også se projektets webinar, som gennem 4 tematisk opbyggede videoer videreformidler konkrete og anvendelige metoder til brug i mødet mellem museum og mennesker med udviklingshandicap.

 

Episode 1 – Psykisk tilgængelighed

Episode 2 – Formidling gennem tekst

Episode 3 – Formidling af samling

Episode 4 – Gode rammer