fbpx

Herregårdshistorie

Det aktuelle forum for dansk herregårdshistorie

Herregårdshistorie er Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseums og Dansk Center for Herregårdsforsknings tidsskrift og årsskrift.

Herregårdshistorie udkommer i reglen én gang årligt. Fra 2018 har tidsskriftet (med undtagelse af Herregårdshistorie 18) indeholdt et fagfællebedømt tema. Fra 2020 er artiklerne også udkommet digitalt på Det Kongelige Biblioteks www.tidsskrift.dk med et års forsinkelse i forhold til den trykte bog.

De fagfællebedømte temaer vil ofte ligge i tråd med museets udstillinger eller forskningscentrets igangværende projekter. De næste års fagfællebedømte temaer er:*

2023, Herregårdshistorie 19: Kunst og herregårde
2024, Herregårdshistorie 20: Herregårdslandskab
2025, Herregårdshistorie 21: Herregårde og dannelse

* Der tages forbehold for ændringer i temaer og tidspunkter.
 

Andre artikler er også velkomne

Vi modtager også gerne artikler om andre emner, ud over temaerne, det eneste krav er, at indholdet skal være relateret til et aspekt af herregårdshistorien. Hvert år udgiver vi enkeltartikler, som trykkes i tidsskriftet sammen med temaet.

 

Interesseret i at skrive?

Interesserede forfattere er meget velkomne til at indsende et abstract på ½-1 side (250-350 ord) til Marie Kirstine Elkjær, me@gammelestrup.dk eller Signe Boeskov, sb@gammelestrup.dk inden den 15. oktober.

Fagfællebedømte artikler skal fylde 12-15 sider à 2200 anslag.

Korte artikler udenfor tema skal fylde 5-6 sider à 2200 anslag.

Artiklerne leveres hvert år inden den 15. februar. Temaartikler gennemgår herefter fagfællebedømmelse. Alle artikler gennemgår en grundig redaktion.

Mere information og retningslinjer for forfattere findes i vores manuskriptguide. Hent den her (pdf).

 

Udgivelsen af Herregårdshistorie muliggøres af generøs støtte fra forskellige fonde.