Herregårdenes Dag 16. august 2020

3. søndag i august åbner slotte og herregårde over hele landet for publikum

Kom til åbent hus og åbne haver og hør om de gamle huses spændende historie.

De enkelte herregårde deltager med forskellige arrangementer. Dvs. ikke alle hovedhuse er åbne. Program for aktiviteterne følger…

 

Deltagende slotte og herregårde (opdateres løbende):

Nordjylland:

Odden Herregård, Børglum Kloster

Midtjylland:

Gammel Estrup, Sostrup Slot, Herningsholm, Fussingø, Rosenholm Slot, Møllerup Gods, Middelalderborgen Østergaard, Ørslev Kloster, Spøttrup Borg, Bustrup Hovedgaard, Clausholm Slot, Lindenborg Slot, Bidstrup Gods, Herregården Hessel

Syd- og Sønderjylland:

Sønderskov, Gram Slot

Fyn og øer:

Billeskov Gods, Harridslevgaard Slot, Lykkesholm Slot

Sjælland:

Saltoftehus, Tersløsegaard, Roskilde Kloster, Gjorslev Gods, Borreby Herreborg, Sonnerupgaard Gods, Gavnø Slot, Charlottenlund Slot, Kragerup Gods, Selsø Slot, Egholm Slot

Lolland-Falster:

 

Herregårdenes glemte kulturarv

I Danmark ligger over 700 herregårde spredt som et fintmasket net udover landskabet. Landskabet er et herregårdslandskab formet af og med godserne, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet.

De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som de største arbejdspladser i landområderne. Men herregårdenes rolle og kulturarv er på mange måder glemt i dag. De fleste har nok set deres lokale slot eller herregård udefra, men kender ikke stedet, historien og betydningen, som godserne har haft gennem århundreder. Herregårdene udgør en vigtig del af vores fælles historie, som har været afgørende for både natur og kultur i ethvert lokalsamfund.

Målsætningen med Herregårdenes Dag er én dag om året at åbne herregårde og herregårdslandskaber over hele landet for et bredt publikum og dermed skabe en fornyet bevidsthed om herregårdenes glemte kulturarv.

 

Tilmeld en herregård

Har du et slot eller en herregård? Og vil du være med til at sætte fokus på de gamle huse og deres spændende historie på Herregårdenes Dag? Så send en mail til museumsinspektør Marie Elkjær på me@gammelestrup.dk. 

Herregårdenes Dag organiseres af Gammel Estrup som en del af projektet Jagten på Fortiden som er støttet af Nordea-fonden. Se mere. Foto: Gavnø Slot.

 

Hent pressemeddelelse fra Herregårdenes Dag 2019 (pdf)