fbpx

Herregårdenes Dag 15. august 2021

3. søndag i august åbner slotte og herregårde over hele landet for publikum

Kom til åbent hus og åbne haver, særlige rundvisninger, middage og arrangementer og hør om de gamle huses spændende historie.

De enkelte herregårde deltager med forskellige arrangementer ude og inde – nogle steder er det gratis, andre steder betales entré.

Program og deltagere offentliggøres på siden her i foråret 2021.

 

Herregårdenes glemte kulturarv

I Danmark ligger over 700 herregårde spredt som et fintmasket net udover landskabet. Landskabet er et herregårdslandskab formet af og med godserne, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet.

De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som de største arbejdspladser i landområderne. Men herregårdenes rolle og kulturarv er på mange måder glemt i dag. De fleste har nok set deres lokale slot eller herregård udefra, men kender ikke stedet, historien og betydningen, som godserne har haft gennem århundreder. Herregårdene udgør en vigtig del af vores fælles historie, som har været afgørende for både natur og kultur i ethvert lokalsamfund.

Målsætningen med Herregårdenes Dag er én dag om året at åbne herregårde og herregårdslandskaber over hele landet for et bredt publikum og dermed skabe en fornyet bevidsthed om herregårdenes glemte kulturarv.

Tilmeld en herregård

Har du et slot eller en herregård? Og vil du være med til at sætte fokus på de gamle huse og deres spændende historie på Herregårdenes Dag? Så send en mail til museumsinspektør Marie Elkjær på me@gammelestrup.dk. 

Herregårdenes Dag organiseres af Gammel Estrup som en del af projektet Jagten på Fortiden som er støttet af Nordea-fonden. Se mere. Foto: Gavnø Slot.

Herregårdenes Dag for skoler 10-17. august 2021

Med Herregårdenes Dag for skoler vil vi inspirere skoler over hele landet til at få den lokale kulturarv på skoleskemaet. Find mere info og gratis materiale til brug i undervisningen på www.jagtenpaafortiden.dk.