fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Æblehygge i efterårsferien

16. oktober - 24. oktober

I hele skolernes efterårsferie er der hyggelige æbleaktiviteter i Orangerierne i Herregårdshaven.

Før i tiden på herregården forberedte man sig i efteråret til den lange vinter. Afgrøderne fra haven skulle høstes, henkoges og syltes, så man havde mad til resten af året. Gammel Estrups æblehave rummer en masse gamle sorter af æbler, og det er netop æblerne, der er udgangspunkt for aktiviteterne i efterårsferien.

 

Æblemosteriet i Orangeriet

Pluk æbler fra æbleplantagen og se dem blive til økologiske æblemost i Gammel Estrups æblemosteri i Orangeriet. Herregårdsgartnerne hjælper jer med at moste æblerne på stedet, og man kan købe sin egen flaske friskpressede økologiske æblemost med hjem.

Vær også med til “æblebingo” for hele familien og køb historiske planter fra køkkenhaven og efterårsvarer fra museumsbutikken.

 

Omvisning om herregårdens arbejdere

Hver dag kl. 14 kan man komme med på gratis omvisninger om herregårdens mange arbejdere.

 

Æblelækkerier i Herregårdskøkkenet

Besøg også Herregårdskøkkenet, hvor herregårdens husjomfru sylter og henkoger årstidens grøntsager. Her kan også købes kaffe og hjemmebagt æblekage, hvis den lille sult skulle melde sig.

 

Praktisk

Aktiviteterne i Herregårdshaven har åbent alle dage i hele efterårsferien 16.-24. oktober kl. 11-17. Museet har åbent kl. 10-17.

Det koster 50 kr. for en flaske æblemost (beløbet dækker æbler og glasflaske, der kan tages med hjem).

Omvisninger kl. 14 er gratis. Mødested ved Orangeriet.

Entre til museet er 100 kr. for voksne – børn under 18 år er gratis. Billetten gælder også til nabomuseet Det Grønne Museum.

 

Detaljer

Start:
16. oktober
Slut:
24. oktober