fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag: Stines verden – herregårdslandskabet set fra et husmandssted

22. oktober kl. 19:00 - 21:00

Ved dette andet foredrag i rækken om det danske herregårdslandskab, vil museumsinspektør ved Reventlow-Museet på Lolland, Louise Sebro, fortælle om herregårdslandskabet som ramme for mennesker på samfundets bund.

Stines Verden

I 1860 blev pigen Stine Dath født i et lille husmandssted tæt ved herregården Pederstrup. Hendes familie var fæstere under grev Reventlow, og som 7-årig begyndte Stine sin landarbejderkarriere som hønsepige. I hele Stines liv udgjorde landskabet omkring Pederstrup hendes verden. I foredraget skal vi følge hendes vej gennem skove, marker og enge, og høre om, hvordan en husmandspige som hende bevægede sig i landskabet, arbejdede i det, levede af det – og om, hvordan hun også formåede at skubbe til nogle af de grænser, som den sociale forskel mellem herskab og landbefolkning ellers definerede.

Illustration: Pederstrup ca. 1865, N.A. Lytzen. Museum Lolland-Falster.

Praktisk

Tid: Kl. 19. Foredraget varer ca. to timer inkl. pause

Billetpris: 125 kr. pr. person (300 kr. for billet til alle tre foredrag i rækken). Prisen er inklusiv kaffe og kage i pausen.

Billetter købes i webshoppen her.

 

Dette er andet foredrag i en række på tre. Læs om det første foredrag det danske herregårdslandskab og det tredje foredrag om herregårdshaver.

Detaljer

Dato:
22. oktober
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori: