Skoler, institutioner og ungdomsuddannelser

Gammel Estrup – Herregårdsmuseets undervisningstilbud henvender sig til alle klassetrin i folkeskolen, elever på ungdomsuddannelser samt børn i dagtilbud. Vi laver også forløb målrettet børn med særlige behov, og det enkelte undervisningsforløb tilpasses den aktuelle gruppes behov og faglige niveau.

Museet tilbyder et enestående autentisk læringsrum, hvor børn og unge kan få et særligt indblik i adelens og de ansattes liv fra renæssancen og frem til 1930. Undervisningsforløbene har til formål at få eleverne til at reflektere over deres liv i sammenligning med livet på de danske godser førhen.  Forløbene består af en kombination af dialogbaseret undervisning, rollespil og værkstedsaktiviteter.

I 2018 er læringsforløb gratis for børn og unge i Norddjurs Kommune. For børn og unge fra andre kommuner tilbydes forløb til rabatpris: 3 timer med formidler for en klasse/gruppe af 30/60 børn = 500/750 kr (normalpris 1200/2400 kr).

Ring eller skriv, så kan vi i fællesskab planlægge jeres besøg på museet. Kontakt museumsformidler Anders Sinding på T 8795 0705 eller ans@gammelestrup.dk.

Besøg også museets undervisningshjemmesider: Historiefortælleren, Rejser i historien og Herregårdslandskab (Obs, siderne er ikke tilgængelige i Chrome).

Læringsmesse Norddjurs 1. marts 2018

Læringsmesse Norddjurs afholdes for første gang torsdag den 1. marts 2018 kl. 14 – 17 på Museum Østjylland, Søndergade 1, Grenaa.

Kom med til en inspirerende dag og bliv klogere på de mange eksterne læringstilbud målrettet dagtilbud og undervisningsinstitutioner, der findes i Norddjurs Kommune.

Hent invitation her (pdf)

Daginstitutioner

Alkymi på herregården

Gammel Estrups riddere

Grundskoler

Herregårdens Spisekammer

Herskab og tjenestefolk

Videnskabens og Lidenskabens Rum

Herregårdens Gravsteder

Herregårdens Portrætter

Ungdomsuddannelser

Magtens bolig

En herskabelig død

Specialforløb

Elever med særlige behov