Eksklusive skumrings-arrangementer i februar og marts

Greve Jørgen Scheel blev den sidste rigtige Herremand på Gammel Estrup, inden verden gik af lave. Dengang Herremanden ud over sine herregårde også ejede alle fæstegårdene i de omkringliggende landsbyer, og hvor han desuden havde hals- og håndsret over fæstebønderne. Dengang forskellen på adel og bonde var ubeskrivelig – som forskellen på pudder og pløre!

I februar og marts 2018 åbner Gammel Estrup dørene til en helt særligt skumrings-omvisning, hvor deltagerne har slottet helt for sig selv, og der er mulighed for at nyde kaffe og kage i samme salon, som grevefamilien benyttede for 250 år siden. Man skal være et meget hårdhudet gemyt, hvis man ikke fornemmer en lille rislen af den intense atmosfære, der findes i det gamle slot, når mørket falder på

Arrangementet varer 2 timer med start mellem kl. 15 og 17 på alle hverdage. Man begynder med fortælling rundt på Slottet, hvorefter der er kaffe og kage. Man kan vælge mellem to slags kaffeborde: Tyendets kaffebord, der foregår i Folkestuen, hvor der er træbænke og langborde, eller Herskabets kaffebord, hvor der er dækket fint op i Den store Salon.

Se mere her (pdf).