fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Oplev Gammel Estrup udendørs og gratis

1. januar - 20. april

Har du brug for at gå en tur og få frisk luft under Corona-nedlukningen? Så besøg det smukke område omkring Gammel Estrup. Det er ganske gratis.

 

Barokhaven

Nord for hovedbygningen ligger den symmetrisk anlagte barokhave, som fungerede som prydhave for herskabet. Haven er reetableret i 2003 efter 1700-tallets idealer og rummer i dag desuden smukke staudebede samt de originale Orangerier fra 1700-tallet.

Bag barokhaven ligger æblehaven med mange gamle sorter og herregårdens drivhus og køkkenhave, som forsyner Herregårdskøkkenet med grøntsager. Se mere om drivhus og køkkenhave.

 

For børn

Ved siden af haven findes en naturlegeplads med klatrestativer, sandkasse og hængekøjer mm., som frit kan benyttes.

Man kan også følge Børnesporet rundt om selve herregården og løs små opgaver. Tag en vejledning ved broen lige ved hovedbygningen.

 

Damme, å og enge

Sydøst for hovedbygningen finder man karpedammene, som husede fisk til madlavning, samt Isopbevaringshuset, som viser, hvordan man opbevarede is til afkøling af madvarer, før fryseren blev opfundet. Længere mod øst løber Allingå, og bag denne ligger de sumpede enge, som i tidligere tider beskyttede herregården mod udefrakommende fjender.

Via en lille bro er der stiforbindelse over Allingå til den nærliggende by Auning. Ved åen er der desuden kanoplads.

 

Herregårdsskoven

På den anden side af hovedvejen ved Gammel Estrup ligger Helligbjerget og den gamle herregårdsskov Lunden med blandt andet familien Scheels gravplads og det lille skovarbejderhus Mikkelsdal. Ved skovarbejderhuset kan man se, hvordan herregårdens arbejdere boede for knap hundrede år siden.

Man kan gå en tur på egen hånd, eller følge det afmærkede Spor i landskabet (pdf). Du kan også hente en løberute (pdf).

 

Praktisk

Det er gratis at gå en tur i områderne omkring Gammel Estrup. Færdsel på området er altid på eget ansvar.

Herregården er omgivet af vand, og man bør derfor være opmærksom, når man udforsker området. Isen ved Gammel Estrup er ikke sikker, så hold dig på land!

Bemærk, det er ikke tilladt at cykle gennem barokhaven, og man må ikke færdes i skoven efter solnedgang.

Man skal altid overholde de gældende Corona-restriktioner såsom afstandskrav, forsamlingsforbud mv.

 

Støt Gammel Estrup

Hvis du ønsker at støtte museet i denne for museet trængte tid, kan bidrag indbetales på MobilePay nr: 15279. Oplys samtidig CPR- eller CVR-nummer og mærk betalingen ‘Donation’. Så indberetter museet til SKAT, og du får automatisk fradrag for beløbet.

 

Detaljer

Start:
1. januar
Slut:
20. april