fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Oplev Gammel Estrup udendørs og gratis

1. januar - 9. februar

Museet er lukket i januar og frem til vinterferien (10. februar), men der er fri adgang til det smukke område omkring Gammel Estrup.

 

Barokhaven

Nord for hovedbygningen ligger den symmetrisk anlagte barokhave, som fungerede som prydhave for herskabet. Haven er reetableret i 2003 efter 1700-tallets idealer og rummer i dag desuden smukke staudebede samt de originale Orangerier fra 1700-tallet.

Bag barokhaven ligger æblehaven med mange gamle sorter og herregårdens drivhus og køkkenhave, som forsyner Herregårdskøkkenet med grøntsager. Se mere om drivhus og køkkenhave.

 

Herregårdslegepladsen

Ved siden af haven findes en ny, stor legeplads, som frit kan benyttes.

 

Damme, å og enge

Sydøst for hovedbygningen finder man karpedammene, som husede fisk til madlavning, samt Isopbevaringshuset, som viser, hvordan man opbevarede is til afkøling af madvarer, før fryseren blev opfundet. Længere mod øst løber Allingå, og bag denne ligger de sumpede enge, som i tidligere tider beskyttede herregården mod udefrakommende fjender.

Via en lille bro er der stiforbindelse over Allingå til den nærliggende by Auning. Ved åen er der desuden kanoplads.

 

Herregårdsskoven

På den anden side af hovedvejen ved Gammel Estrup ligger Helligbjerget og den gamle herregårdsskov Lunden med blandt andet familien Scheels gravplads og det lille skovarbejderhus Mikkelsdal. Ved skovarbejderhuset kan man se, hvordan herregårdens arbejdere boede for knap hundrede år siden.

Du kan gå en tur på egen hånd, eller prøve Skovstien, hvor du ved hjælp af QR-koder bliver guidet gennem herregårdsskoven Lunden med stop ved særlige historiske punkter og mindesmærker. Du kan også følge det afmærkede Spor i landskabet (pdf) eller hente en løberute (pdf).

 

Praktisk

Det er gratis at gå en tur i områderne omkring Gammel Estrup – dog ikke på byggepladsen i forb. med den igangværende tagrenovering.

Herregården er omgivet af vand, og man bør derfor være opmærksom, når man udforsker området. Selvom det er frostvejr, kan man ikke regne med, at isen er sikker.

Bemærk, det er ikke tilladt at cykle gennem barokhaven, og man må ikke færdes i skoven efter solnedgang.

Al færdsel på området er altid på eget ansvar.

Detaljer

Start:
1. januar
Slut:
9. februar