Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Æblehygge i efterårsferien

10. oktober - 18. oktober

I hele skolernes efterårsferie er der hyggelige æbleaktiviteter i Orangerierne i Herergårdshaven.

Før i tiden på herregården forberedte man sig i efteråret til den lange vinter. Afgrøderne fra haven skulle høstes, henkoges og syltes, så man havde mad til resten af året. Gammel Estrups æblehave rummer en masse gamle sorter af æbler, og det er netop æblerne, der er udgangspunkt for aktiviteterne i efterårsferien.

 

Æblemosteriet i Orangeriet

Pluk æbler fra æbleplantagen og se dem blive til økologiske æblesaft i Gammel Estrups æblemosteri i Orangeriet. Herregårdsgartnerne moster æblerne på stedet, og man kan købe sin egen flaske friskpressede økologiske æblesaft med hjem.

Lav også bålmad med æbler og vær med til “æblebingo” for hele familien.

 

Æblelækkerier i Herregårdskøkkenet

Besøg også Herregårdskøkkenet, hvor herregårdens husjomfru sylter og henkoger årstidens grøntsager. Her kan også købe kaffe og kage bagt efter historisk opskrift, hvis den lille sult skulle melde sig.

 

Praktisk

Aktiviteterne i Herregårdshaven har åbent alle dage i hele efterårsferien 10.-18. oktober kl. 11-17. Museet har åbent kl. 10-17.

Det koster 50 kr. for en flaske æblesaft (beløbet dækker æbler og glasflaske, der kan tages med hjem).

Entre til museet er 100 kr. for voksne – børn under 18 år er gratis. Billetten gælder også til nabomuseet Det Grønne Museum.

Der vil være behørig afstand og afspritning i forbindelse med aktiviteterne. Museet følger naturligvis alle gældende regler i forhold til Corona, og forbeholder sig ret til at ændre eller aflyse dele af aktiviteterne, hvis det bliver nødvendigt.

 

Detaljer

Start:
10. oktober
Slut:
18. oktober