fbpx

Efterlysning: Indsamling af historier og ting fra Gammel Estrup

Har du en genstand, et foto eller en god historie, der knytter sig til herregården Gammel Estrup? Så kan det nu komme på museum. Gammel Estrup – Herregårdsmuseet samler nemlig i 2018 ind til en vidensbank om samspillet mellem herregården og lokalområdet under titlen ”Mit Gammel Estrup”.

 

Gammel Estrup har altid været nært forbundet med lokalsamfundet. Historisk var herregården områdets økonomiske kraftcenter og største arbejdsplads og som sådan helt afhængig af den lokale arbejdskraft. Rigtig mange lokale har forfædre, der arbejdede i og omkring herregården, og som har både gode historier og måske fotografier herfra. De historier, anekdoter og fotografier vil museet rigtig gerne høre og se.

Men også i nyere tid og i dag er der et nært forhold mellem herregård og lokalsamfund, og rigtig mange mennesker har historier, småting og fotografier fra besøg, bryllupper, arbejdsopgaver og lignende på Gammel Estrup. Det kan enten være fra ens eget liv, fra ens bedstefar eller ens barnebarns liv. De historier vil museet meget gerne høre, for at få kendskab til herregårdens mere nutidige rolle i lokalområdets kollektive erindring og fortsætte det nære bånd mellem herregård og lokalsamfund.

Alt materiale og historier vil blive samlet ind til en ”vidensbank” og blive brugt i museets fortælling om det vigtige samspil mellem lokalområde og herregård gennem tiderne.

Genstande, fotografier og gode historier fra Gammel Estrup sendes med posten til: Gammel Estrup – Herregårdsmuseet, Att: Marie Aaberg Andersen, Randersvej 2, 8963 Auning. Eller på mail til: ma@gammelestrup.dk