Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sommerferie for pilfingre

30. juni kl. 10:00 - 12. august kl. 17:00

Ved indgangen til 1900-tallet stod samfundet på tærsklen til moderne tider. Greven på Gammel Estrup, der flyttede ind i 1918, indrettede sig således med tidens moderne opfindelser som grammofon og telefon, der kom til at stå midt imellem slægtens gamle portrætter og møbler.

Når man bevæger sig igennem den nye udstilling, kan det være fristende at begynde at pille ved de mange spændende dimser og dingenoter, der symboliserer teknologiens fremdrift i begyndelsen af 1900-tallet. Den samme følelse har herregårdens beboere nok også haft, da de første gang stiftede bekendtskab med de mærkelige apparater, og selvom vi i dag har bevæget os langt væk fra datidens teknologi, er genstande som håndoptrukne grammofoner og telefoner stadig fascinerende.

Gammel Estrup har derfor indrettet et særligt teknologisk legerum, hvor man kan komme helt tæt på de gamle opfindelser og maskiner fra 1920’erne og opleve den analoge mekaniks forunderlige verden, samtidigt med at man kan få lov at pille ved de gamle ting. Hele familien kan være med, og for de mindste er der desuden indrettet en garage med pedaldrevne retrobiler.

Praktisk

– Der er familieaktiviteter hele sommerferien 30. juni – 12. august.

– Gammel Estrup har åbent kl 10-17 alle dage.

– Der er åbent med salg af kaffe og kage i Herregårdskøkkenet.

– Entre for voksne er 100 kr – børn under 18 år er gratis. Billetten gælder også til nabomuseet Det Grønne Museum.

 

Detaljer

Start:
30. juni kl. 10:00
Slut:
12. august kl. 17:00