Herregårdens Spisekammer

Klassetrin: indskolingen.

Læring i børnehaveklassen: Naturfaglige fænomener, kreative og musiske udtryksformer.

Varighed: 2 timer

Tema: Langt op i historien var herregårdene stort set selvforsynende enheder, hvilket betød at rigtig mange af herregårdens ansatte var beskæftigede i nyttehaven samt i herregårdskøkkenet med dyrkning, bearbejdning og fremstilling af herregårdens mange råvarer.

Forløb: En dragtklædt formidler tager børnene med rundt i herregårdshaven og køkkenregionerne, mens vi taler om råvarernes oprindelse og vi diskuterer datidens forhold til naturens fødevareressourcer i relation til nutiden.  Herefter prøver eleverne kræfter med det sæsonbetonede arbejde i herregårdens husholdning. Omforåret skal køkkenhaven luges, om sommeren skal frugt og grønt høstes, og om efteråret kan eleverne være med til at presse deres egen æblemost fra Gammel Estrups historiske æbleskov.