fbpx
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Jul på Gammel Estrup

30. november - 22. december

Oplev den ægte herregårdsjul på Gammel Estrup. Vær med, når herskab og tjenestefolk gør deres juleforberedelser i december måned. Se, hvordan både greven og hans ansatte holdt jul for 100 år siden og vær selv med i juleaktiviteterne i alle weekender. Køb juletræer og -gaver og smag på julen, når husjomfruen laver sulemad og julebag som på oldemors tid.

 

Alle dage:

Særudstilling: Jul for herskab og tjenestefolk 1918

Hele julemåneden kan man opleve særudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918 i herregårdens sale og gemakker. Se pyntede juletræer og dækkede borde, som de så ud for både herskab og tjenestefolk. Og kom i den helt rette julestemning, når sale og gemakker er pyntet særligt op til den store højtid. Overalt er der pyntet op til jul. I Spisestuen står julemiddagen klar på grevens bord, og i Riddersalen stråler juletræet. I stuerne kan man opleve, hvor grevefamilien drak sin kaffe efter middagen før juletræet blev tændt, og hvor børnene efter juletræsdansen nød deres gaver, og familien samledes om flygelet og sang julesange. I Herregårdskøkkenet er husjomfruen i fuld gang med juleforberedelserne, og ved siden af i Folkestuen er der dækket op til tjenestefolkenes julemiddag.

Besøg også Skovarbejderhuset i Lunden og se hvordan skovarbejderfamilien holdt jul omkring 1930. Bemærk at parkering ved huset skal ske på vigepladsen.

14-15. december er der særligt liv i huset. Se mere, klik her.

 

Smag julebag i Herregårdskøkkenet

I Herregårdskøkkenet arbejder husjomfruen hårdt på at blive klar til jul. Og man kan købe et stykke julebag lavet i det gamle brændekomfur eller en kop kaffe fra Madam Blå.

7.-8. og 14.-15. december laver husjomfruen julesul, og gæsterne kan købe sig en håndmad med de lækre retter.

 

Særligt i weekenderne:

Juleværksted

1. adventsweekend: Klejnekogeri hvor man kan købe herregårdsklejner. 2., 3. og 4. adventsweekend: Bageværksted hvor børn kan være med til at bage julesmåkager. Det koster 15 kr., der dækker materialer.

 

Syng julen ind

I Riddersalen kan man høre lokale kor synge julen ind og være med til at danse om det store juletræ. Enkelte dage er der også kirkesang i Herregårdens stemningsfulde kapel. 

 

Den 22. december er korsangen afløst af Julegudstjeneste. Se mere, klik her. 

 

Julestue

Klip historisk julepynt, mens der serveres varm Luthendrank og kaffe med hjemmebagt kage fra det store brændekomfur i Herregårdskøkkenet.

 

Julestræssalg og husflid

I Borggården og Skolestuen kan man købe husflid, juletræer, brændte mandler mm. af den lokale Lions Club forening – Svanerne.

 

Café i Orangeriet

I alle adventsweekenderne sælger spejderne fra Auning æbleskiver mm.

 

Praktisk:

Åbningstider Priser
Tirsdag-fredag Kl. 10-16 Børn under 18 år Gratis
Lørdag-søndag Kl. 10-16 Voksne og pensionister 90 kr
Mandag Lukket Studerende 65 kr
Grupper > 20 pers. 75 kr. pr. pers

Billetten gælder både til Gammel Estrup og nabomuseet Det Grønne Museum.

 

Detaljer

Start:
30. november
Slut:
22. december