Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Julegudstjeneste og julefejring som i 1918

20. december kl. 14:00 - 16:00

Mht. afvikling af Julegudstjenesten afventer vi myndighedernes aktuelle retningslinjer vedr. Covid-19. Opdatering senest medio november.

 

Når det bliver fjerde søndag i advent skruer Gammel Estrup tiden tilbage til julegudstjeneste og juletræsdans som i 1918. 

Gammel Estrup inviterer indenfor til en helt særlig juleoplevelse 20. december. Her kan man være med til en gudstjeneste, som den udspillede sig for herskab og tjenestefolk for hundrede år siden, da den sidste greve boede på Gammel Estrup. Efterfølgende kan man følge med i Riddersalen, hvor greven inviterer til juletræsdans.

Der var forskel på julen blandt herskab og tjenestefolk. Dels var der arbejdet, og dels var der maden. Tjenestefolkene arbejdede i løbet af dagen med at klargøre, og til aften spiste man hver for sig. Fælles for herskab og tjenestefolk var dog gudstjenesten i kirken og juletræet i riddersalen, hvor tjenestefolkene helt ekstraordinært fik lov til at komme op og gå med grevefamilien rundt om træet og synge salmer. De fik også julegaver af herskabet.

Der er også juleudstilling, julestue og andre juleaktiviteter på ‘slottet’ for hele familien. Se alle juleaktiviteterne her.
 

Detaljer

Dato:
20. december
Tidspunkt:
14:00 - 16:00