fbpx

Ny kanoanløbsplads med historiefortælling åbner 22. juni

Den 22. juni åbner en ny kanoanløbsplads ved Alling å lige sydøst for Gammel Estrup. Kanopladsen giver både mulighed for at holde pause i naturskønne omgivelser og for at blive klogere på historien om åen og herregården.

Åen og herregården har nemlig altid spillet sammen. Museumsdirektør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum Kasper Steenfeldt Tipsmark fortæller:

”Man tænker måske ikke lige over det, men før i tiden var Alling å faktisk en vigtig transportvej mellem Auning og Allingåbro. Man har også fisket i åen, og den er også blevet flittigt brugt til fornøjelse – vi ved for eksempel at herskabet på Gammel Estrup for 100 år siden morede sig med at tage søndagsture i robåd på åen”.

Kanoanløbspladsen ved Gammel Estrup er støttet af Nordea-fondens Her gror vi-pulje, Norddjurs Kommunes Outdoorpulje samt Park & Landskab ApS. Anløbspladsen åbner den 22. juni i forbindelse med museets store 1700-talsfestival, og kan herefter frit benyttes. Det er altid gratis at færdes på det rekreative område langs Alling å, men ønsker man at se museet, skal man indløse billet i billetsalget.

Læs hele pressemeddelelsen om kanopladsen (pdf).