fbpx

Omvisninger

Generel omvisning

En af museets engagerede guider viser rundt i hovedbygningen og giver en historisk gennemgang af Gammel Estrup, interiører og herregårdens farverige persongalleri. Omvisninger tilpasses målgruppen og varer omtrent en time.
 

Temaomvisning om herregårdens arbejdere

Gå i fodsporene på herregårdens ansatte. På omvisningen kommer man rundt i hovedbygningen og hører om tjenestefolkenes liv og arbejde. Man kommer også med rundt udendørs, hvor der er fokus på de mange arbejdere, som var tilknyttet i haven, i landbruget og i skoven.

 

Temaomvisning Herregårdshaven

Kom med på en guidet tur rundt i Gammel Estrups historiske haver. På omvisningen er der fokus på fortællingen om herregårdens nyttehave med køkkenhave, frugthave og driveri samt på de mange ansatte, det krævede at passe de store haver. Tiden er perioden omkring 1900, hvor herregårdene var lokalsamfundets største arbejdspladser og ramme om utallige menneskers liv.

 

Temaomvisning om Den vilde Greve

Omvisningen tager udgangspunkt i ‘den vilde greve’ Jørgen Scheels private gemakker på herregårdens anden sal. Jørgen Scheel var en velstående, farverig og festlig adelmand, der på ganske få år formåede at sætte hele familieformuen over styr ved at leve et liv i luksus både ude i Europa og hjemme i Danmark.
 

Priser omvisning

Hverdage i åbningstiden: Pris: 500 kr. + entré. Er der flere end 20 pers. deles gruppen i to, der hver får sin omvisning. Pris: 900 kr. + entré.

Weekend i åbningstiden: Pris: 650 kr. + entré. Er der flere end 20 pers. deles gruppen i to, der hver får sin omvisning. Pris: 1.200 kr. + entré.

Aftenomvisning: Pris: 2.000 kr. + halv entré. Er der flere end 20 pers. deles gruppen i to, der får hver sin omvisning. Pris: 3.600 kr. + halv entré.

Alle omvisninger bestilles på T 8648 3001 eller museumsbutikken@gammelestrup.dk.
 

Kaffe og kage

Det er muligt at bestille kaffe og kage fra Herregårdskøkkenet i forlængelse af en omvisning. Det koster 40 kr per person samt 200 kr for pladsreservation. Kaffe og kage skal bestilles i forbindelse med bestilling af omvisningen.