fbpx

Antikken på herregården

Kom med på en rejse gennem de antikke spor i herregårdens betagende 1700-talsudsmykning. Følg Gammel Estrups grevepars fascination af den antikke kunst og se, hvordan de fremviste den i deres bolig samt den forunderlige historie, der ligger bag vejen fra deres antikke ophav til herregårdens stuer og sale.

Når man bevæger sig rundt i Gammel Estrups prægtige stuer og sale i museets 1700-talsudstilling på herregårdens 1. sal, ser man utallige spor i de rigt udsmykkede interiører, der trækker tråde helt tilbage til de gamle grækere og romere i antikken. For eksempel prydes loftet i grevindens sovekammer, Rødestuen, med fortællingen om den græske gudinde Demeters febrilske søgning efter sin datter, der er blevet bortført til underverden af den mørke gud, Hades. Og forklædt som romerske guder, skuer greven og grevinden ned fra det smukke stukloft i Riddersalen.

 

Lydsporet

Antikken på herregården kan opleves igennem bannertekster og dertil udstillede genstande, men også et lydspor, der afspilles via gæsternes egne smartphones. Lydsporet er en fiktiv fortælling, hvor den sidste greves søster, Sophie Scheel, fortæller om sine forfædre, deres liv og hvordan antikken endte med at præge indretningen af deres herregård.

Husk hovedtelefoner!

Punkt 1: Fruerstuen

Punkt 2: Forgemakket

Punkt 3: Riddersalen

Punkt 4: Gallerigangen

Punkt 5: Salonen

Punkt 6: Grevens arbejdsværelse