248,00 DKK
Description
Fyrstelige Måltider
Herregårdshistorie 13
Red. Inge Adriansen, Britta Andersen, Marie Aaberg Andersen og Bodil Møller Knudsen. Ill., Register.
Fyrstelige Måltider handler om de måltider, som er blevet serveret hos de rigeste og mest magtfulde personer og familier gennem tiden. Læseren tages med til både fyrster, grever og kongers bord fra middelalderen og frem til i dag.
Fyrstelige Måltider er skrevet af landets førende eksperter i madhistorie og henvender sig til alle med en interesse i såvel hofkultur som kogekunst. Bogen er den første af sin art, der samler viden om elitens måltider gennem århundreder.
Bogen er et særnummer i serien Herregårdshistorie, der fortæller om herregårdshistorie og -kultur gennem tiden.
Artikler:
Det middelalderlige fyrstemåltid fra Marsk Stig til Valdemar Atterdag cirka 1300-1350
Kakebille, konfekt og krydderier – om Christian 2.s fyrstelige husholdning i fangenskab på Sønderborg Slot
Måltiderne i Hans den Ældres borgestue – en hertugs hofordninger
Safran, sukker og masser af kål – Frederik 2.s fest på Skanderborg
Anna af Sachsen – krumtap for udviklingen af landbrug og gastronomi i Sachsen
Biskoppens bord
Til bords med prinsesse Charlotte Frederikkes familie i Ludwigslust, 1784-1806
Mellem fortrolige venner og fornemme retter – et kongeligt taffel i Katedralskolens gård 1843
Til middag hos Greven – en historie om herskabets mad på Gammel Estrup i begyndelsen af 1900-tallet
Det største kongelige taffel i 90 år – Christian 10.s 25-års regeringsjubilæum på Christiansborg Slot i 1937
Amalienborgs hofkonditor Gert Sørensen – en folkelig, arbejdsom og kongelig konditor
Fra grød til galla – nyt kongeligt køkken 1967-2017
Fofatteromtaler