fbpx

ALLE BØRN SKAL MED

Projektet ALLE BØRN SKAL MED skabte flere gode oplevelser med kultur og natur for børn i alderen 0-6 år og deres familier i Norddjurs.

Projektet, der er støttet af Nordea-fonden, Ole Kirk’s Fond og Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond bestod af en række tiltag, der skulle få flere af de 0-6 årige og deres familier ud i det fri og opleve den lokale kulturarv.

Projektet bestod af kulturarvsoplevelser for dagtilbud og kompetenceudvikling af pædagogisk personale, arrangementer for 0-6 årige og deres familier samt tilbud til mødregrupper.

Projektet udførtes i samarbejde mellem Museum Østjylland, Norddjurs Kommune og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og løb frem til august 2023, men mange af projektets tilbud kan stadig tilgås.

For yderligere information om projektet kontakt Børn og unge-afdelingen på bu@gammelestrup.dk.

I forbindelse med projektets afslutning blev der udarbejdet en afslutningsrapport, som kan læses her: Rapport Alle børn skal med

 

Historiske steder og oplevelser i Norddjurs

Tag med på tur og oplev de mange spændende steder og historier i Norddjurs Kommune.

ALLE BØRN SKAL MED har udviklet et kort, der indeholder en oversigt over særlige punkter med lærerige historiske steder, hvor hele familien kan få sig en god oplevelse under åben himmel.

Hent kort (pdf)

 

Med historien i ørerne

Med til kortet over historiske steder, hører en række lydfortællinger for hele familien.

Her kan man høre fortællinger om runestenen ved Rimsø kirke, Køkkenmøddingen ved Meilgaard, kalkmaleriet i Voldby kirke, Allingåbro station, sommerhusene ved Grenaa, Hammelev præstegård, Sostrup slot, Auning hospital og købmandsgården i Grenaa samt Herregårdsskoven Lunden og overnaturlige væsner ved Gammel Estrup.

Find lydfortællingerne