fbpx

Grevens samlinger

Målgruppe: Børn i dagtilbud i alderen 3-6 år.

Varighed: 2 timer.

Pris: 1000 kr.

Tema: Gammel Estrups historiske forbindelser til videnskaben og alkymien i renæssancen og 1700-tallet åbner for en spændende verden, der både appellerer til børnenes fantasi og giver stof til eftertanke.

Forløb: Børnene møder en renæssancealkymist eller adelsdame, der vil præsentere dem for emnet. Herefter får børnene igennem udklædning og leg muligheden for at opleve en dag med videnskab på herregården.

Nogle af aktiviteterne foregår i Gammel Estrups helt egen alkymistkælder fra slutningen af 1600-tallet. Her vil museumsformidleren forestå en stjerneforevisning med fortryllende fortællinger om nattehimlen. Som alkymister vil børnene også stifte bekendtskab med alkymisternes begrebsverden heriblandt de fire elementer: vand, jord, luft og ild.

Mange adelsfolk havde også førhen deres egne samlinger af interessante planter og ting fra naturen. Børnene lærer om videnskab og museumsarbejde ved at tage på opdagelse i Gammel Estrups kulturmiljø for at finde og kategorisere elementer fra plante-, dyre-, eller mineralriget til deres eget mini-museum.