fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Særudstilling: Stor ståhej – bryllup på herregården

10. juni - 15. august

Med udgangspunkt i brylluppet mellem Elisabeth Scheel og Valdemar Uttental 14. august 1920, viser sommerens særudstilling, hvordan man forberedte sig til storslået bryllup på herregården.

I tiden op til brylluppet i 1920 var hele herregården på den anden ende, så alt kunne være perfekt på den store dag. Alle de ansatte havde travlt med at forberede brylluppet og indtoget af de mange gæster og deres hestevogne eller biler samt medbragte tjenestefolk. Der skulle gøres rent i hele huset, bestilles mad og drikke, gæstelisten skulle laves, bordplanen skulle gå op, og der var i det hele taget travlt i det store hus.

I køkkenet skulle husjomfruen have fastlagt menuen med grevinden og arbejdet med forplejning til de mange overnattende gæster skulle planlægges nøje. I haven skulle gartneren og hans folk være klar med frugt og grønt alt efter, hvad menuen var, og blomsterne til dekorationerne skulle bestemmes. På avlsgården skulle man levere madvarer, og skytten holdt sig klar i fald menuen stod på vildt fra herregårdsskoven. På bryllupsdagen var huset i sin fineste pragt – bordet i Riddersalen var dækket og kapellet blev pyntet med havens smukke og eksotiske blomster.

Særudstillingen strækker sig over Kapellet, der er pyntet op som i 1920 med blomster og grønne planter, Riddersalen, hvor der er dækket op til bryllupsmiddag, til Herregårdskøkkenet og tjenestefolkenes rum, hvor man kan opleve de mange forberedelser til brylluppet.

 

Detaljer

Start:
10. juni
Slut:
15. august