Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag: Klæder skaber folk

3. september kl. 19:00 - 21:00

Luksus og forbrug hos 1700-tallets elite: Klæder skaber folk

Cand.mag Helle Ingerslev Kristensen fortæller om adelens påklædning til hverdag og fest ved dette første foredrag i rækken om “luksus og forbrug hos 1700-tallets elite”.

På aftenen bliver man klogere på, hvad grevinden havde under de store skørter, og hvad påklædning fortæller om fortidens herregårdsliv.

Foredraget begynder med en særomvisning i museets udstilling, hvor der med udgangspunkt i museets dragter og portrætter fortælles om herskabets påklædning som statusmarkør gennem tiden.

Vi skal også høre om 1700-tallets mode og museets nye reproducerede dragter fra perioden og den store viden, som ligger bag en række dragter, som er blevet reproduceret i forbindelse med en større undersøgelse af hverdagsforbrug og luksusvarer på 1700-tallets herregård.

 

Praktisk

Tid: Kl. 19. Foredraget varer ca. to timer inkl. pause

Billetpris: 125 kr. pr. person (300 kr. for billet til alle tre foredrag i rækken). Prisen er inklusiv kaffe og kage i pausen.

Tilmelding: på T 8648 3001 eller museumsbutikken@gammelestrup.dk

 

Illustration: Andreas Brünniche, dobbeltportræt af Overstaldmester Jørgen Scheel og Charlotte Louise von Plessen, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg.

 

Detaljer

Dato:
3. september
Tidspunkt:
19:00 - 21:00