Skovarbejderhuset

Skovarbejderhuset ligger i Lunden ved Gammel Estrup på den modsatte side af hovedvejen mellem Randers og Grenaa. Huset er indrettet som i 1930’erne, hvor skovarbejderen Niels Brøsted boede i huset med sin hustru og deres tre børn.

Huset har to indgange. Den pæne indgang mod nord fører ud i prydhaven, mens bryggersindgangen i sydgavlen fører ud mod pladsen. I bryggerset finder man gruekedlen og grovkøkkenet, hvor familien satte støvlerne, inden de trådte ind i husets køkken. Via en lille entré kommer man ind i stuen, mens man på anden sal finder to værelser: Et soveværelse til de voksne og et fælles soveværelse til børnene.

Udenfor huset finder man huggehuset, mens familiens das er genopført bagved huset, hvor også husets køkkenhave er placeret. Huset var uden indlagt strøm og vand, men var forsynet med vand fra egen pumpe.

Huset er åbent i museets åbningstid, mens huggehuset er åbent ved arrangementer i huset.