Udstillinger

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet viser livet for både herskab og tjenestefolk fra Renæssancen til begyndelsen af 1900-tallet.

Hovedbygningen er indrettet, så man bevæger sig kronologisk gennem interiører fra forskellige tidsperioder. I stueetagen i sydfløjen er der således fokus på 1600-tallet. På hele førstesal 1700-tallet og på hele anden sal 1800-tallet. I stueetagen i den nordlige del af vestfløjen fortælles tjenestefolkenes historie i første del af 1900-tallet.

Udendørs kan man besøge de smukke haver – den symmetrisk anlagte barokhave med orangerier og den bagvedliggende frugthave. I landskabet omkring herregården ligger desuden karpedamme og køkkenhave samt gravplads for slægten Scheel, iskælder og ulvegrav. I Lunden knap 500 meter fra Gammel Estrup ligger Skovarbejderhuset, hvor man kan se, hvordan arbejderne på landet levede omkring 1930.

Udover den permanente udstilling præsenterer Gammel Estrup – Herregårdsmuseet hvert år en række særudstillinger om emner, der knytter an til herregårdshistorie og herregårdskultur.