fbpx

Ottilies Kogebog

148,00 DKK

Kategorier: ,

Beskrivelse

Ottilies Kogebog

Af Marie Aaberg Andersen og Jytte Møller Nielsen, 2017

Fra 1918 – 24 tjente Ottilie Olesen som husjomfru i herregårdskøkkenet på Gammel Estrup. I de år var hendes vigtigste arbejdsredskab en bog med over 200 håndskrevne opskrifter på alt fra stegte fasaner og agerhøns over blodpølse og leverpostej til adskillige bageopskrifter, som hun havde samlet og nedskrevet gennem sine mange år i herskabelige køkkener.

Opskrifterne findes i dag på Gammel Estrup, hvor de bruges i herregårdskøkkenet, når nutidens husjomfru, Jytte, svinger gryderne på det gamle brændekomfur. I denne bog danner opskrifterne og Jyttes årelange arbejde med dem, udgangspunkt for fortællingen om maden, husholdningen og menneskene på herregården omkring forrige århundredeskifte.

Mange af museets gæster har gennem tiden smagt kagerne i herregårdskøkkenet – bagt efter Ottilies opskrifter – og efterspurgt opskrifterne. Nu får man mulighed for at prøve kræfter hjemme i køkkenet med et udvalg af opskrifterne, der er bragt i denne bog.