Ny hjemmeside samler viden om Region Midtjyllands 183 herregårde

Ny omfattende hjemmeside præsenterer et nyt syn på Region Midtjyllands 183 herregårde. Herregaardskortet.dk indeholder en skattekiste af morsomme og spændende historier fra de midtjyske herregårde, og gennem 15 detaljerede herregårdstemaer får læseren en samlet fortælling om herregårdenes historie: fra øst til vest, fra høj til lav, og fra middelalderen til det 20. århundrede.

’Gentænk herregårdene’ er overskriften for den nye hjemmeside, som Dansk Center for Herregårdsforskning præsenterer i samarbejde med syv kulturhistoriske museer i Midtjylland samt Region Midtjylland og Aarhus 2017.

”Herregaardskortet.dk er resultatet af tre års arbejde, hvor vi som et bidrag til Aarhus 2017-fejringen har brugt tiden på at arbejde med nye sider af herregårdenes historie – at gentænke dem, om man vil. Det gælder om at holde trit og holde fast. Med hjemmesiden, der kan anvendes både på PC, på tablet og på mobil, holder vi trit med udviklingen ved at give nye, og måske de lidt yngre, brugere en hurtig og nem adgang til at opleve herregårdenes fascinerende verden. Og samtidig holder vi fast i den gode fortælling og den ekspertise, der er forskningscenterets varemærke, hvor fagpersoner træder i karakter med 15 spændende og velfortalte ’herregårdstemaer’ fra alle hjørner af regionen.”, udtaler Signe Boeskov, der er leder af Dansk Center for Herregårdsforskning.

Besøg www.herregaardskortet.dk