fbpx

Jagten på Fortiden

Under titlen Jagten på Fortiden skal danskerne  på opdagelse i deres lokale herregårdsområder. Befolkningen i landdistrikterne skal deltage i historiske vandreture, madfællesskaber og historiske oplevelser. Og på en ny hjemmeside kan skoler finde gratis undervisningsfilm og inspiration til undervisning i deres lokale herregårdsområde. Projektet, der blandt andet er støttet af Nordea-fonden, er etableret af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

 
Idéen bag Jagten på Fortiden er at give danskerne et tilhørsforhold til herregårdene, som gennem århundreder har haft en væsentlig betydning i lokalområderne, men som i dag er gået lidt i glemmebogen.

Herregårdene har altid haft stor betydning for det område, som de ligger i, og gennem århundreder var godserne de største arbejdspladser på landet. Herregårdene har haft indflydelse på landskabet og på de mennesker, som har boet nær de store gamle huse, og herregårdene ligger stadig i dag spredt udover landet som et fintmasket net. Med Jagten på Fortiden vil vi aktivere de gamle herregårdsområder, inddrage lokalbefolkningerne og give folk adgang til den kulturarv, som i mange tilfælde ligger lige foran dem, uden at de egentlig kender til den.

Jagten på Fortiden udbredes fra syv fyrtårnsherregårde fra syv forskellige regioner: Voergaard Slot (Nordjylland), Spøttrup Borg (Midtjylland), Gammel Estrup (Østjylland), Sønderskov Slot (Sydjylland), Sønderborg Slot (Sønderjylland), Skjoldemose Gods (Fyn), Reventlow-museet Pederstrup (Lolland-Falster), Selsø Slot (Sjælland). I hver region deltager desuden kommuner, skoler og institutioner samt en række lokale foreninger.

Jagten på Fortiden er støtte af Nordea-fonden og Brebølfonden. Læs mere (pdf)


Besøg jagtenpaafortiden.dk