Gammel Estrups Riddere

Målgruppe: Børn i dagtilbud i alderen 3-6 år.

Formålet med forløbet er at vi igennem ridderens velkendte karakter inkorporerer specifik kulturhistorisk viden om middelalderen igennem leg og aktivitet. På denne måde understøttes samtlige læreplanstemaer, herunder krop og bevægelse, sociale kompetencer, sproglig og personlig udvikling, viden om kultur og natur.

Varighed: 2 timer

Tema: Formidlingen baserer sig på de fantastiske middelalderhistorier Gammel Estrup rummer. Forløbet vil tage sit udgangspunkt i fortællingen om ridderen Lave Brok, hans fejder på Djursland og hans liv på middelalderborgen Essendrup.

Forløb: Børnene træder sammen med museumsformidleren ind i rollen som riddere på Gammel Estrup. For at blive rigtige riddere, skal børnene først male deres eget våbenskjold. Samtidigt lærer børnene om våbenmærker og deres betydning. Skjoldet kan de tage med hjem i slutningen af dagen.

Som fuldt udrustede riddere skal børnene prøver kræfter med ridderdisciplinen ringridning (på cykel), der både sætter modet og motorikken på prøve. Dagen slutter med at børnene afgiver et ridderløfte, for derefter at modtage deres ridderbrev, som bevis på, at de nu er vaskeægte riddere af Gammel Estrup.