Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Påskeferie på Gammel Estrup

24. marts kl. 10:00 - 2. april kl. 17:00

Påskeferieaktiviteter for hele familien. Find æg, tril æg og dekorer æg, når museet byder hele familien indenfor til påskeferiehygge på herregården.

Der knytter sig mange forskellige sjove og spændende traditioner til ægget, og specielt i påsken indtager det lille æg en central position i dansk kulturhistorie. Traditionelt set har man udsmykket æggene til påske med forskellige naturfarver, her på herregården giver vi ægget et tvist, og man kan derfor få lov til at udsmykke sit æg i ægte 1700-tals stil ved hjælp af decoupage.

Når man har udsmykket sit æg kan man deltage i den store æggetrilning ned af trappetårnet på Gammel Estrup. Her kan man sætte sit æg på prøve, når der både uddeles præmier for smukkeste og hurtigste æg.

Vi samarbejder i ferien med Auning Bibliotek, hvor der vil være tilsvarende ferieaktiviteter. Sammen har vi lavet en skattejagt hvor man skal løse et bindebrev, et gammelt gækkebrev, fra ridefogeden på Gammel Estrup. Binderbrevet tager én igennem nogle af folketraditionerne forbundet med påsken.

Hvis man er i det sanselige hjørne, kan man også høre om og dufte grevindens hovedvandsæg, samt deltage i en påskeleg i kapellet på Gammel Estrup.

Herregårdskøkkenet er også åbent. Her kan man, udover den sædvanlige kaffe og kage, købe såkaldt nikål (ni slags grønt), for at styrke helbredet resten af året.

Foto: Kai Uldall, Nationalmuseet

Detaljer

Start:
24. marts kl. 10:00
Slut:
2. april kl. 17:00