fbpx
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ny udstilling: Drivhuset

4. juli

4. juli 2019 åbner et såkaldt vin- og ferskenhus i haven på Gammel Estrup. Drivhuse var almindelige på herregårdene omkring år 1900. De forsynede husholdningen med frugt og grønt og fungerede samtidig som statussymbol – det var nemlig ikke enhver forundt at spise ferskner om vinteren i det kolde Danmark. Etableringen af drivhuset er muliggjort af en række private fonde.

Der var før i tiden flere drivhuse på Gammel Estrup, men de blev alle revet ned i løbet af 1900-tallet. Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum har heldigvis flere fotos af drivhusene, som ligger til grund for det nyopførte hus, der kommer til at ligge nær Gammel Estrups køkkenhave. Drivhuset bliver åbent for publikum, og sammen med den øvrige herregårdshave vil drivhuset være et rekreativt åndehul som alle såvel lokale som turister vil kunne nyde og opleve. Man vil også kunne møde museets frivillige havegruppe og herregårdens gartner, som skal passe huset, og så kan man naturligvis læse hele historien om herregårdsdrivhusene.

Opførelsen af drivhuset på Gammel Estrup er støttet af: C.A.C. Fonden, GBHF, Augustinus Fonden, Henny og Johan Richters Fond, Foreningen PlanDanmark og Lemvigh-Müller Fonden.

 

Detaljer

Dato:
4. juli