Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Herregårde på det store lærred

23. august 2018 kl. 19:00 - 22:00

DKK85 – DKK95

I det 20. århundrede ændrede herregårdenes rolle sig. Adelen mistede endeligt sin privilegerede magt i samfundet, og de danske herregårde blev en del af danskernes fælles kulturarv. Det kom til udtryk i populærkulturen, hvor herregårdene fik en fremtrædende rolle – blandt andet i en række folkekomedier. Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, sætter fokus på disse film og herregårdenes rolle i det 20. århundrede, når publikum inviteres til foredrag og film i Gammel Estrups riddersal.

Baronessen fra benzintanken fra 1960 er en af de mest elskede og ikoniske herregårdsfilm. Den unge Anne Tofte viser sig at være den retmæssige arving til det smukke slot Rosensten, og den unge kvinde tages derfor i lære som adelsfrøken af den gamle enkebaronesse Alvilda von Rosensten. Filmen er et eksempel på herregårdenes transformation fra gamle magtinstitutioner til fælles kulturarv i den moderne verden. Se filmen og hør mere om herregårde i det 20. århundredes populærkultur til denne anderledes filmaften

 

Praktisk

– Filmaftenen begynder kl 19 med et introduktionsforedrag om herregårdenes rolle i det 20. århundrede ved herregårdsforsker, ph.d. Mikael Frausing.

– Dernæst vises filmen på storskærm i Riddersalen.

– Efter filmen er der mulighed for spørgsmål og debat.

– Undervejs kan der købes kaffe og kage.

– Prisen for arrangementet er 95 kr for voksne, studerende 85 kr, børn under 18 år gratis.

– Betaling ved ankomst, men forhåndstilmelding nødvendig på post@gammelestrup.dk eller T 8648 3001. Da der kan være folk på venteliste, vil vi meget gerne have evt. afbud i god tid. Reserverede billetter skal afhentes senest 18.30.

 

Foto: Nordisk Film

 

Detaljer

Dato:
23. august 2018
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Pris:
DKK85 – DKK95